Groeien als onderneming en ondernemer

Dit initiatief is - samen met Brainport Development - tot stand gekomen vanuit de gedachte dat de ondernemer zijn/haar eigen instrument is. Het doel: zakelijke groei. Dat hiervoor elke ondernemer zijn/haar competenties optimaal wil inzetten, is voor iedereen helder. De Business Growth Circles zijn dus bedoeld om te groeien als persoon - als ondernemer – met jouw onderneming. Daar is dit programma voor opgezet!

Professionalisering in mijn bedrijf

In het begin kun je het als ondernemer vaak goed alleen af, maar tijdens de scale up fase wordt er meer van de organisatie verwacht. Groeien kan alleen als je intern met elkaar aan de slag gaat. Zoals Verne Harnish zegt:
“Letting go and trusting others to do things well, is one of the more challenging aspects of being a leader of a growing organization.”
Focus, op professionalisering van jezelf en anderen in je onderneming, is hier het sleutelwoord. Het onderdeel IK - MIJN BEDRIJF legt de basis om te kunnen groeien als ondernemer en onderneming.

 

 

Groeien als ondernemer

Elke ondernemer weet dat je je eigen instrument bent, om jouw bedrijf tot een succes te maken. Zoals Norman Vincent Peale zei:
“Mensen groeien op het moment dat ze beseffen dat ze dingen kunnen realiseren. Wanneer ze in zichzelf geloven, dan hebben ze het eerste geheim van succes ontdekt.”
Geloof in jezelf heeft te maken met inzicht en focus op je kernkwaliteiten en hoe deze optimaal in te zetten. Dit betekent keuzes maken op zakelijke en persoonlijk vlak.

 

 

Betere markt positionering

Met je marktpositionering wordt regelmatig ‘geworsteld’, omdat jouw passie niet altijd past bij de markt die je erbij bedacht had. Maar zoals Richard Branson zegt:
“Kansen zijn als bussen. Er stopt er altijd wel eentje.”
Het is niet alleen dat Richard Branson dit zegt over de markt, maar hij is ook een zeer groot voorstander van ‘leren van elkaar’ via collegiale mentoring.